×

HOUT

WOODHOUSE – PREFAB HOUTSKELET

SCHUURWONING

uitdagend, bio-based en intelligent

Woodhouse wonen – daagt uit tot zeer gezond en intelligent wonen. Het binnenklimaat, het energiegebruik en het comfort zijn duurzaam

in balans. Duurzaam bouwen raakt ons allemaal. Intelligent en creatief benutten van wat de natuur ons biedt, is van ieders belang. 

Duurzaam bouwen steunt het milieu en de toekomst van onze aarde. Met het Woodhouse concept wordt een duurzaam en eigentijds antwoord gegeven op de vraag naar een slimme, energie neutrale en flexibele woonvormen. Of je nu jong bent of wat ouder je kunt allemaal je vinden in houtskeletbouw. Woodhouse is modulair èn levensloop bestendig!

 

Met hout, natuurlijk bouwen!

Hout is hèt natuurlijke bouwmateriaal en hèt uitgangspunt van Woodhouse : hout ademt – neemt vocht op / geeft vocht af, isoleert, neemt CO2 op. Hout uit duurzaam beheerde bossen is ecologisch, is niet giftig. Is circulair, flexibel en aanpasbaar. Hout is sterk, straalt warmte uit en geeft rust !

Een ‘houten’ huis is eigenlijk helemaal niet zo nieuw. Duizend jaar geleden werd er nauwelijks anders gebouwd. Rondom de dorpen en steden waren bossen ruimschoots aanwezig. Men bouwde met de materialen uit de omgeving – men bouwde met hout.

HOUT staat voor biobased bouwen!

Biobased bouwen staat voor duurzaamheid. Biobased bouwen is een manier van bouwen die op de natuur gebaseerd is. Meestal verstaan we eronder dat er gebouwd wordt met bouwmaterialen die uit de natuur komen.

We kennen verschillende soorten biobased materialen. De natuurlijke gegroeide materialen. Een kastanje groeit op tot een machtige boom en kan worden gekapt. Vervolgens kan de stam gebruikt worden als kolom of een ander bouwdeel, nauwelijks bewerkt. Het restmateriaal van de houtbewerking kan tot bijvoorbeeld spaanplaat vermaakt worden, het zaagsel zelfs tot isolatiemateriaal.

Ook het bamboe is een biobased materiaal, èn snelgroeiend. Biobased isoleren met schapenwol en/of vilt, hennep…. Een wandopbouw biobased met afwerking van klei of leem…Genoeg inspirerende toepassingsmogelijkheden voor WOODHOUSE, u geeft het aan! Biobased bouwen kan de CO2-uitstoot, ten opzichte van traditioneel beton, met 80% verminderen. Een duurzame waardevermeerdering door materiaalkeuze!