• Duurzaam

    BOUWEN VOOR DE AARDE

DUURZAAM BIOBASED

Duurzaam leven is niet alleen goed voor onze planeet, maar het is ook gezonder, daarom ontwerpen/bouwen wij duurzaam.

Maar duurzaam wil niet altijd zeggen dat het product zo min mogelijk het milieu belast. Zoals bijvoorbeeld kunststoffen, gaan lang mee ( duurzaam ) maar de productie geeft een grote belasting op ons milieu.

Het HOUTSKELET-HOUSE bouwconcept is een duurzaam biobased modulair systeem. De basis is de natuur en bouwmaterialen uit de natuur. Zeg maar ‘alle materialen hebben wortels’ gehad. Uitgangspunt is bouwen in modules met een vaste  maatvoering in combinatie met een grote flexibiliteit in het ontwerp.

Het zogeheten ‘modulair bouwen’ geeft een hoge nauwkeurigheid, een snellere bouwtijd op de bouwplaats.

De modules worden in een fabriekshal geproduceerd onder ideale werk en weersomstandigheden.

De prefab houtskelet modules worden met minimaal vervoer naar de bouwplaats vervoerd en direct gemonteerd. Maatvast en nauwelijks invloed van weersomstandigheden. Binnen enkele dagen kan de basis van de woning al opgebouwd zijn. De bouwplaats is praktisch, overzichtelijk en schoon.

Het is al eerder genoemd dat HOUTSKELET-HOUSE zeer kritisch is op het gebruik van natuurlijke bouwmaterialen. O.a. verminderde de CO2 uitstoot… Op deze manier van produceren en monteren komt het HOUTSKELET-HOUSE concept geheel ten goede aan ons milieu en uw wooncomfort! Daarbij proberen wij zoveel als mogelijk is gebruik te maken van circulaire grondstoffen. En dan is de cirkel weer rond, hergebruiken.

ENERGIENEUTRAAL

De woning wordt standaard gas loos gebouwd en heeft in de basis zonnepanelen – het zogeheten “all-electric” wonen. Met verschillende aanvullende technieken en middelen, zoals een warmtepomp of vloerverwarming, kan er in eigen energiegebruik worden voorzien. De woning wordt tevens gebalanceerd geventileerd.