• Duurzaam

    BOUWEN VOOR DE AARDE

BOUWEN VOOR DE AARDE

Duurzaam leven is niet alleen goed voor onze planeet, maar je wordt er ook gelukkiger van, daarom ontwerpen/bouwen wij duurzaam.

Het WOODHOUSE schuurwoning bouwconcept is een duurzaam modulair systeem. Uitgangspunt is bouwen in modules met een vaste  maatvoering in combinatie met een grote flexibiliteit in het ontwerp.

Het zogeheten ‘modulair bouwen’ geeft een hoge nauwkeurigheid, een snelle bouwtijd, èn een besparing in de bouwkosten.

De modules worden in een fabriekshal geproduceerd onder ideale werk en weersomstandigheden.

De prefab houtskelet modules worden met minimaal vervoer naar de bouwplaats vervoerd en direct gemonteerd. Maatvast en nauwelijks invloed van weersomstandigheden. Binnen enkele dagen kan de basis van de woning al opgebouwd zijn. De bouwplaats is praktisch, overzichtelijk en schoon. Als eerder genoemd is WOODHOUSE zeer kritisch op het gebruik van materialen. O.a. verminderde de CO2 uitstoot… Op deze manier van produceren en monteren komt het WOODHOUSE concept geheel ten goede aan ons milieu en uw wooncomfort! Daarbij proberen wij zoveel als mogelijk is gebruik te maken van circulaire grondstoffen. En dan is de cirkel weer rond, hergebruiken.

ENERGIENEUTRAAL

De woning wordt standaard gas loos gebouwd en heeft in de basis zonnepanelen – het zogeheten “all-electric” wonen. Met verschillende aanvullende technieken en middelen, zoals een warmtepomp of vloerverwarming, kan er in eigen energiegebruik worden voorzien. De woning wordt tevens gebalanceerd geventileerd dmv een Warmte Terugwin unit .

Door een WTW-unit te combineren met een lucht/water warmtepomp, ontstaat een duurzaam en energiezuinig comfort systeem voor verwarming, ventilatie en de bereiding van het warm tapwater.

Via het opgesloten water in de heipalen, vindt warmte- / koudeopslag plaats (gesloten systeem) en functioneert zo de fundering als warmtewisselaar met de bodem. Optioneel is een open systeem, directe warmtewisseling met het grondwater dmv een aparte grondboring, mogelijk in combinatie met andere woningen.

In overleg met onze installatie adviseur kan er voor een passend duurzaam systeem gekozen worden. Er kan zelfs van een nul op de meter woning uitgegaan worden. Dan is het wonen geheel onafhankelijk van de energieleveranciers.

Een warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem (grondwater / aarde). Door in de warmtepomp een speciale vloeistof – koudemiddel genoemd – door een compressor, een condensor, een expansieventiel en een verdamper te laten circuleren, wordt deze warmte omgezet in bruikbare energie voor het verwarmen of koelen van je woning en/of voor het verwarmen van tapwater.

 Lucht wordt uit de woonkeuken, badkamer en toilet naar buiten afgevoerd en er wordt verse lucht naar de woon- en slaapkamers aangevoerd. Een efficiënte warmteterugwin-unit (WTW-unit) wint tijdens dit proces duurzaam warmte terug uit de afgevoerde ventilatielucht en verwarmt de vers aangevoerde lucht voor. Zo wordt geprofiteerd van een hoog klimaatcomfort, een gezonde luchtkwaliteit ‘damp-open’ in huis én een flinke verlaging van de energiekosten.

Kijk op een van onze concept woningen, klik hier.